Nieuws

EY kiest Amerikaanse consultant als nieuwe ceo

De internationale EY-organisatie heeft Janet Truncale gekozen als toekomstige nieuwe bestuursvoorzitter. Truncale volgt per 1 juli 2024 Carmine Di Sibio op, die eerder aangaf te vertrekken als ceo, na het mislukken van de splitsing van EY.

De Amerikaanse Janet Truncale (53) is inmiddels consultant, maar begon ooit als accountant. Belangrijke opdracht van de nieuwe ceo is om de organisatie weer tot één geheel te smeden en interne verhoudingen te herstellen, na het echec rondom de voorgenomen splitsing van EY in een consultancy- en een assurancetak.

Truncale is gekozen in een stemming achter gesloten deuren en geldt als een verrassing, omdat zij nog geen zitting had in het internationale bestuur van EY. Momenteel is zij vice-voorzitter van de Financial Services-tak van EY in de VS en regional managing partner. Volgens berichtgeving in de Financial Times wordt Truncale gezien als vertrouweling van haar voorganger Di Sibio, maar was ze niet betrokken bij de discussies over de voorgenomen splitsing.

Volgens de Financial Times ging aan de stemming voor een nieuwe bestuursvoorzitter nog een discussie vooraf, omdat één van de mogelijke kandidaten te oud was om gekozen te worden. De 57-jarige Britse partner Andy Baldwin zou een voorzitterstermijn van vier jaar niet kunnen volmaken, voor het bereiken van de leeftijd waarop partners met pensioen gaan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.