Nieuws

Britse toezichthouder publiceert trendrapport accountancy

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) heeft het jaarlijkse trendrapport voor het accountantsberoep gepubliceerd.

Uit het rapport van dit jaar blijkt dat het lidmaatschap van de verschillende accountancy-organisaties blijft groeien, met bijna 390 duizend leden in het VK en Ierland en meer dan 590 duizend leden wereldwijd. Ook het aantal accountancystudenten in het VK is in 2021 met 0,3 procent gestegen tot 164 duizend.

Het rapport kijkt ook naar trends in de auditmarkt. Opvallend is dat de next five-kantoren buiten de big four hun aandeel in de FTSE 350-auditmarkt hebben vergroot, van negentien bedrijven naar 24 bedrijven. Het verbeteren van de concurrentie op de FTSE 350-auditmarkt is een van de doelstellingen van de hervormingen in de Britse auditmarkt.

Inkomsten

Ondanks het uitdagende economische klimaat zagen de big four-kantoren hun auditinkomsten nog altijd met 6,5 procent toenemen van 2020 tot 2021, vergeleken met 7,9 procent van 2019 tot 2020.

Buiten de big four namen de inkomsten ook toe, maar de groei is flink vertraagd; in 19/20 groeide de inkomsten met 20,9 procent, in 20/21 met 12,5 procent.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.