Nieuws

Kantoren zijn terughoudend met welkomstbonus

De meeste accountantskantoren kiezen niet voor welkomstbonussen voor nieuwe medewerkers. Dat blijkt uit een rondgang van vaksite Accountancy Vanmorgen, als vervolg op berichtgeving over 'tekengeld' bij Moore DRV.

Nieuwe medewerkers kunnen bij Moore DRV maximaal vierduizend euro bonus krijgen, bleek eerder uit berichtgeving op LinkedIn. Volgens het kantoor geen nieuw idee, maar een principe dat eerder ook door grote kantoren werd toegepast.

Navraag bij de big four en enkele andere kantoren leert dat dit in elk geval niet het geval is voor het recente verleden, aldus Accountancy Vanmorgen. Ook zouden er geen plannen bestaan om op korte termijn een welkomstbonus in te voeren. "Wij gaven en geven geen tekengeld en zijn ook niet van plan daarmee te starten", stelt EY in een reactie. Kantoren bieden nieuwe medewerkers liever zaken als een vast contract en opleidingen.

Principieel tegen

Ook BDO, Mazars en Flynth geven aan geen tekengeld te overwegen. Baker Tilly is principieel tegen een welkomstbonus. "Wij waarderen en belonen al onze medewerkers en we belonen nieuwe medewerkers niet extra." Alleen kantoor Van Oers geeft aan een welkomstbonus te hebben overwogen, maar heeft geconcludeerd "dat dit voor ons bedrijf niet de juiste methode is om nieuwe talenten te werven", zo schrijft AVm.

Tegelijk wordt het initiatief van Moore DRV niet bekritiseerd en vinden de meeste woordvoerders dat elk kantoor een eigen personeelsbeleid mag voeren. De arbeidsmarkt is nu zo moeilijk dat de accountancy bijna niet aan 'experimenteren' kan ontkomen, stelt Van Oers.

Wel gebruikelijk in de sector zijn bonussen voor medewerkers die zelf nieuw personeel aanbrengen. BDO, dat als enige een bedrag noemt tegenover de vaksite, geeft aan dat zo'n referral bonus kan oplopen tot drieduizend euro.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.