Nieuws

Totale boetebedrag Britse toezichthouder fors hoger

De Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC) deelde in vergelijking met vorig jaar in het afgelopen jaar een fors hoger bedrag aan boetes uit. Het totale bedrag steeg van 16,5 miljoen pond naar 46,5 miljoen pond.

Dat meldt de FRC. Het hogere bedrag heeft volgens de toezichthouder meerdere oorzaken: meer opsporingscapaciteit, het voorkomen van een aantal grote zaken en het afsluiten van een hoog aantal zaken.

De FRC meldt ook dat er significant meer focus ligt op niet-financiële sancties, die volgens de FRC 'zorgvuldig worden afgestemd op de feiten van elk geval', met het doel om onderliggende oorzaken van falen en het risico op herhaling goed aan te pakken.

Bij de meerderheid van de afgesloten zaken was er een gebrek aan controle-informatie en een gebrek aan professioneel scepticisme, die beide de kern vormen van een degelijke controle.

Consultatie financiering

De FRC is eind vorige maand ook een consultatie gestart over de financiering van de nieuwe toezichthouder, de Audit, Reporting and Governance Authority (ARGA), die de FRC moet gaan vervangen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.