Nieuws

Aanhoudingen in grote witwaszaak, ook huiszoeking bij Jumbo-topman

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen aanhoudingen gedaan in een omvangrijk witwasonderzoek. Jumbo-topman Frits van Eerd is mogelijk een van de mensen die betrokken is bij de zaak.

Het gaat om een gezamenlijk onderzoek van de FIOD, de politie, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Volgens het OM vinden er doorzoekingen plaats in diverse woningen en bedrijfslocaties, verspreid over Groningen, Drenthe en Noord-Brabant. Onderdeel daarvan is ook een inval in het huis van Van Eerd in Heeswijk-Dinther (Noord-Brabant).

Een 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze (Drenthe) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het witwassen van grote hoeveelheden geld en goederen en btw-fraude. Naast de hoofdverdachte zitten nog acht personen vast.

Spin in het web

Het witwassen gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport, aldus het OM. Daarnaast is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel.

De hoofdverdachte wordt gezien als spin in het web. De medeverdachten wordt verweten dat zij in meer of mindere mate betrokken zijn geweest bij de fraude. Of de Jumbo-topman een van de verdachten is, is nog niet duidelijk.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.