Nieuws

Oproep EFAA voor deelname enquête over toegang tot bankgegevens

EFAA, de Europese koepel van mkb-accountants, nodigt Nederlandse accountants uit om een enquête in te vullen over hun ervaringen met de Europese PSD2-richtlijn. Daarbij gaat het specifiek over de toegang tot bankgegevens van klanten.

De Europese Commissie evalueert op dit moment de Payment Services Directive II (PSD2), die sinds januari 2018 van kracht is. De richtlijn, die in alle EU-lidstaten is ingevoerd, maakt innovaties op het gebied van betalingsdiensten mogelijk; bijvoorbeeld door betalingsgegevens van klanten (veelal in het bezit van banken, verzekeringen of beleggingsmaatschappijen) open te stellen voor gebruik door andere financiële dienstverleners.

De Europese Commissie overweegt de richtlijn te moderniseren en zoekt daarvoor informatie over ontwikkelingen op de betaalmarkt, de behoeften van betalingsgebruikers en de noodzaak van wijzigingen.

Enquête

De enquête moet zicht geven op ervaringen met digitale transitie bij financieel beheer en op mogelijke problemen waarmee accountantskantoren en hun mkb-klanten worden geconfronteerd, op weg naar digitalisering.

Het invullen van de vragenlijst, beheerd door Opinion Research, duurt vijf tot tien minuten. De vragenlijst is beschikbaar in het Nederlands. Alle verzamelde data wordt anoniem verwerkt.

Invullen van de vragenlijst kan nog tot en met 5 september 2022.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.