Nieuws

Coen Bongers nieuwe secretaris CEA

Coen Bongers wordt per 1 mei 2023 de nieuwe secretaris van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA). Bongers volgt Jan-Paul Leerentveld op, die eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde.

Coen Bongers (54) volgde de accountantsopleiding bij Hogeschool Windesheim en de Universiteit van Amsterdam. Na twaalf jaar in de controle te hebben gewerkt, stapte hij in 2007 over naar het accountantsonderwijs bij Hogeschool Windesheim. Sinds 2012 is hij daar hoofd van de bachelor- en postbacheloropleiding Accountancy.

CoenBongers_900x590.jpg

Sinds 2018 heeft Bongers ook zitting in het bestuur van het AC-Scholenoverleg, het samenwerkingsverband van hbo-accountantsopleidingen. Deze functie beëindigt hij vanwege de overstap naar CEA. Bongers geeft aan in zijn nieuwe rol, "samen met alle betrokkenen uit het onderwijs, werkveld en de beroepsorganisatie", te willen werken aan een "toekomstbestendige en studeerbare opleiding".

Passie

CEA-voorzitter Ineke van Oldeniel heeft "vertrouwen" in de rol van Bongers als secretaris. "De commissie kijkt ernaar uit om samen met hem en het bureau te bouwen aan een toekomstbestendige accountantsopleiding."

Volgens zijn voorganger Jan-Paul Leerentveld is Bongers iemand met "passie voor het vak en passie voor het onderwijs" en zijn dat "misschien wel de belangrijkste eigenschappen voor een succesvolle invulling van de functie". Leerentveld is nog tot medio 2023 werkzaam bij de CEA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.