Nieuws

Moederbedrijf Perry Sport, Aktiesport en Sprinter failliet

Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van de sportketens Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is door de rechter in Amsterdam failliet verklaard. De 54 winkels, waar in totaal zo'n elfhonderd mensen werken, blijven voorlopig wel open. Een door de rechter aangestelde curator gaat kijken of er nog een doorstart inzit.

Een woordvoerster van de rechtbank Amsterdam bevestigt het bankroet na berichtgeving door RTL Z. De rechter heeft inmiddels Kees van de Meent als curator aangesteld. Hij heeft van de directie van de onderneming begrepen dat er al een aantal jaar verlies werd geleden.

Onlangs werd Sports Unlimited Retail, zelf weer onderdeel van het Britse JD Sports, nog slachtoffer van een aanval met gijzelsoftware. Klanten werden hierover vorige week ingelicht. Ze kregen het advies verdachte activiteiten op hun bankrekening in de gaten te houden. Volgens de curator was de cyberaanval lastig voor het bedrijf, maar hij heeft nog geen aanwijzingen dat dit een rol speelde bij het bankroet.

Reden

Komende tijd zal de curator nog onderzoek doen naar de precieze reden waarom het bedrijf het niet heeft gered. Maar de zoektocht naar een doorstart heeft momenteel prioriteit, laat hij weten. Van de Meent wil de winkels voorlopig graag openhouden omdat de kans op een doorstart dan groter is.

Perry Sport en Aktiesport vielen een aantal jaar geleden nog onder de Unlimited Sports Group (USG), maar dat bedrijf ging in 2016 failliet. Het ging toen nog om veel meer winkels die moesten sluiten. Vervolgens werden de ketens in afgeslankte vorm overgenomen door JD Sports. In de loop der jaren zijn er nog meer vestigingen gesloten. Ook werden er winkels omgebouwd naar een andere formule, Sprinter.

Van de Meent legt uit dat JD in Nederland ook JD Sports-winkels heeft. Die zijn volgens hem ondergebracht in een ander bedrijf dat volledig los staat van dit faillissement. "Die zijn dus niet failliet", benadrukt hij.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.