Nieuws

Na de media mogen accountants zich nu zelf uitspreken over het slotrapport van de kwartiermakers

De slotrapportage van de Kwartiermakers toekomst accountancysector is flink opgepakt door de media, sinds de presentatie op 21 november jl. Maar wat vinden accountants er zelf van? Tijdens het voorprogramma van de ledenvergadering van de NBA kunnen leden zich eindelijk zelf uitspreken over de bevindingen van de kwartiermakers.

Na de aanbieding van de slotrapportage van Marlies de Vries en Chris Fonteijn aan minister Kaag van Financiƫn schreven enkele landelijke media uitgebreid over het rapport. Zo plaatste het FD op de dag van de presentatie een stevig interview met de kwartiermakers, waarin zij hun eindoordeel mochten toelichten: De sector verandert te traag en daarbij blijft druk van buiten nodig.

In een vervolgartikel ging het FD onder meer in op de aanbevelingen van de Expertgroep Educatie over het beroepsprofiel en de opleiding, die onderdeel zijn van de slotrapportage van De Vries en Fonteijn. Enkele dagen erna kwam de krant nog met een eigen redactioneel commentaar: Geen excuses meer voor accountants, een beroep dat zich niet aanpast aan de huidige tijd verliest uiteindelijk bestaansrecht.

Ook in NRC benadrukken De Vries en Fonteijn daags na de presentatie van hun slotrapport dat de verandering vanuit de sector zelf moet komen. "Dat borgen van dat publieke belang, dat moet echt in de koppen van de leiding en het middenkader komen", aldus Fonteijn.

Wat vinden accountants zelf?

Sinds de verschijning van de slotrapportage hebben diverse partijen, zoals de AFM en de NBA, ook op de uitkomsten gereageerd. De kwartiermakers hadden daarnaast een prominente rol tijdens de jongste Accountantsdag en de AFM reflecteerde aansluitend daaraan weer op hun rapportage.

Maar wat vinden NBA-leden er eigenlijk zelf van? Dat uitgangspunt staat centraal tijdens het voorprogramma van de ledenvergadering van de NBA, op 11 december in Amersfoort. Accountants kunnen zich tijdens dat voorprogramma uitspreken over hun gevoelens bij de bevindingen van de kwartiermakers en hun visie geven op de rol van de sector.

Het voorprogramma begint op 11 december om 14.00 uur in de Prodentfabriek in Amersfoort. Na een pauze begint de eigenlijke ledenvergadering vervolgens om 16.00 uur. Aanmelden kan via de website van de NBA. Alleen leden die fysiek aanwezig zijn, mogen tijdens de ledenvergadering stemmen, online stemmen is niet mogelijk.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.