Nieuws

Curaçaose minister van Financiën vraagt hulp accountants bij missende bezwaarschriften

De minister van Financiën van Curaçao, Javier Silvania, heeft in een brief aan het bestuur van de Dutch Caribbean Accountants Association (DCAA) gevraagd om medewerking van accountants in verband met verdwenen bezwaarschriften.

Volgens de brief hebben zich in de afgelopen jaren "diverse situaties" voorgedaan waardoor verschillende bezwaarschriften, na registratie in het systeem van de Inspectie der Belastingen van Curaçao, "in het ongerede zijn geraakt".

Oorzaak zijn onder meer een brand in het belastinggebouw in 2019 en de gedwongen verhuizing van de Inspectie als gevolg daarvan, plus de vervroegde uittreding van diverse medewerkers van de Inspectie.

Bezwaarschrift opnieuw indienen

De Inspectie der Belastingen wil de bezwaarschriften graag alsnog in behandeling nemen en doet daarom een beroep op accountants in het Caribisch gebied om hun cliënten hierover te informeren. Die kunnen een kopie van hun bezwaarschrift opnieuw indienen, wat zorgt voor een "spoedige afhandeling", aldus de brief van de minister. Het gaat om bezwaarschriften over winstbelasting, omzetbelasting, loonbelasting en inkomstenbelasting.

Omdat niet alle in het gebied werkzame accountants zijn aangesloten bij de DCAA, vraagt ook de NBA aandacht voor het verzoek van de Curaçaose minister van Financiën.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.