Nieuws

Oud-boekhouder verduisterde drie miljoen van notariskantoor

Een boekhouder heeft ruim drie miljoen euro verduisterd bij een Veldhovens notariskantoor. Jarenlang sluisde de administrateur en latere eigenaar van vier Golfplaza-winkels stelselmatig gelden van de derdenrekening van Notarishuys naar zijn eigen rekeningen.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De voormalig boekhouder en administrateur van Notarishuys Veldhoven maakte van de 'derdengeldenrekening' jarenlang bedragen naar zijn eigen zakelijke rekening over, maar gaf daarbij de Belastingdienst op als naam, in een poging de werkelijke bestemming te verhullen.

In totaal drukte de Nuenenaar bij Notarishuys een bedrag van 3,1 miljoen euro achterover, blijkt uit een eerste inventarisatie. Het gaat om geld van klanten dat bij de notaris op de derdengeldenrekening stond.

Veertien jaar lang kon de nu 53-jarige Nuenense ondernemer en financieel adviseur ongestoord zijn gang gaan. Hij reed rond in dikke Porsches en nam in 2020 ook Golfplaza over, een regionale keten van vier golfzaken. Totdat in de zomer van 2022 bij de Rabobank de alarmbellen afgingen, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. De bank informeerde daarop het notariskantoor.

Golfzaken failliet

Golfplaza ging begin februari failliet omdat het Notarishuys, in een poging iets van de ontvreemde gelden terug te krijgen, beslag legde op de voorraad golfartikelen van de winkelketen. De 44 werknemers van de vier Golfplaza-filialen staan op straat, aldus de regionale krant.

Inclusief rente en kosten eist Notarishuys bijna 3,7 miljoen euro van de oud-boekhouder, blijkt uit een beschikking van de voorzieningenrechter in Den Bosch. Van de zaak is melding gemaakt bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en het Bureau Financieel Toezicht (BFT).

Ook de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB) onderzoekt de zaak. Het kantoor van de ondernemer en adviseur is nog NOAB-lid.

Bron: Eindhovens Dagblad

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.