Nieuws

Sectorvisie: 'private equity invasie' in accountancymarkt

Met de komst van private equity is een start gemaakt met een belangrijke transformatieslag, die de komende jaren binnen accountants- en administratiekantoren gaat plaatsvinden. In andere landen is die ontwikkeling al volop gaande.

Dat staat in een sectorvisie van overnameadviesbureau BHB Dullemond, dat zich richt op adviesbedrijven en ondernemers in onder meer de accountants- en administratiemarkt. Investeerders zien deze markt als aantrekkelijke propositie, omdat er ruimte is voor consolidatie, er hoge marges worden behaald en de sector laagcyclisch is, aldus de publicatie.

"Private equity is al jaren geïnteresseerd in het accountantsberoep, omdat het een recessiebestendige en goed voorspelbare business is", zegt BHB Dullemond-partner Jorg Quapp. "Daarnaast zijn het vaak organisaties met een goed gespreid en loyaal klantenbestand waardoor het risicoprofiel aantrekkelijk is. Ook beschikken de bedrijven over een positieve cash flow."

Betrouwbaar

Volgens Quapp zien private equity-partijen veel groeimogelijkheden in de sector en beschouwen ze accountants als betrouwbare, integere personen met een "sterk gevoel voor ethiek". Accountancy geldt als "stabiel en rendabel".

De sectorvisie schetst vier internationale voorbeelden van inzet van private equity-partijen in de accountantsmarkt, waaronder de Belgische PIA Group en ETL, die beide ook actief zijn op de Nederlandse markt.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.