Nieuws

EY doelwit van nieuwe onderzoeken door Britse toezichthouder

EY in het Verenigd Koninkrijk wordt geconfronteerd met enkele nieuwe onderzoeken door de Britse toezichthouder Financial Reporting Council (FRC). Het gaat onder meer over de controle van de online meubelverkoper Made.com.

De FRC meldt dat het onderzoek betrekking heeft op de audit van de jaarcijfers van Made.com over het boekjaar 2021. De Financial Times vermeldt daarbij dat EY voor het controlewerk in totaal circa £ 1,4 miljoen declareerde bij Made.com.

De online meubelwinkel, opgericht in 2010, deed het goed tijdens de coronapandemie, maar werd geconfronteerd met knelpunten in de toeleveringsketen en vervolgens een afnemende vraag, aldus de FT.

Dat leidde tot meerdere winstwaarschuwingen en in november vorig jaar tot verkoop van het merk en het intellectuele eigendom voor een bedrag £ 3,4 miljoen. Dat was minder dan anderhalf jaar nadat het bedrijf in Londen naar de beurs was gebracht, met een waardering van £ 775 miljoen.

Waterbedrijf

Ook heeft de FRC in januari van dit jaar een onderzoek ingesteld naar aanleiding van audits door EY van het Schotse waterbedrijf Stirling Water Seafield Finance. Volgens de FRC is nog een ander onderzoek naar een audit door EY geopend, maar de naam van die onderneming is nog niet bekend gemaakt.

De nieuwe onderzoeken komen bovenop lopend onderzoek naar audits bij Thomas Cook, NMC Health en London Capital & Finance, zo meldt de Britse zakenkrant. EY heeft aangegeven volledig mee te zullen werken aan de onderzoeken van de toezichthouder.

De FRC heeft de afgelopen jaren haar toezicht flink verscherpt en recordboetes uitgedeeld aan accountants. Volgens de FT ging het daarbij over een periode van twaalf maanden over in totaal £ 46,5 miljoen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.