Nieuws

Banken waarschuwen voor fraudeurs die uit zijn op vakantiegeld

Banken waarschuwen voor fraudeurs, die met name uit zijn op het vakantiegeld dat veel Nederlanders in deze tijd van het jaar op hun rekening gestort krijgen. Via de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) roepen zij op tot alertheid.

Volgens de banken biedt het extra geld dat veel mensen op hun rekening krijgen kansen voor fraudeurs om mensen op te lichten. Bovendien zouden mensen makkelijker bereid zijn tot geld uitgeven, wanneer ze een financiƫle meevaller ontvangen.

"De opluchting die mensen voelen als het vakantiegeld eindelijk op hun rekening staat, kan er juist voor zorgen dat ze makkelijker in de val van een online fraudeur trappen", zegt Marco Doeland van de NVB. "Dat kan gaan om een nepwebshop of een malafide verkoper op Marktplaats, maar ook om een beleggingsvoorstel dat veel te mooi is om waar te zijn. Daar willen we graag voor waarschuwen."

Omdat onlinefraude volgens de banken een groeiend maatschappelijk probleem is, introduceerde de NVB eind vorig jaar een meerjarige campagne. Mensen kunnen op de website zowerktfraude.nl leren hoe fraudeurs te werk gaan en hoe ze fraude kunnen herkennen en voorkomen.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.