Nieuws

Accenture zoekt 40.000 nieuwe AI-specialisten

Accenture wil het aantal specialisten op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) verdubbelen naar 80.000. De consultancyorganisatie zet vol in op AI-oplossingen voor klanten en trekt hiervoor drie miljard dollar aan investeringen uit.

Volgens topvrouw Julie Sweet is er momenteel een “ongekende belangstelling voor alle gebieden van AI". Accenture werkt al met diverse klanten aan AI-projecten, bijvoorbeeld bij het verbeteren van klantenservice en het efficiënter zoeken naar verbanden tussen gegevens in juridische systemen.

Met de investeringen en extra AI-specialisten wil het adviesbedrijf werken aan nieuwe sectorspecifieke oplossingen en kant-en-klare modellen, zodat bedrijven de overgang naar AI op een goede manier kunnen maken.

Banen schrappen

Eind maart kondigde Accenture nog aan dat wereldwijd bijna twintigduizend banen werden geschrapt, zo’n 2,5 procent van het totale personeelsbestand. Daarmee voegde de consultant zich toen bij een groeiende lijst van adviesbedrijven die zich moesten aanpassen aan verslechterde economische omstandigheden.

De ingreep betrof vooral banen op ondersteunende afdelingen. Accenture trok anderhalf jaar uit voor het doorvoeren van die reorganisatie.

In Nederland telt Accenture ruim drieduizend werknemers. Of er hier ook nieuwe AI-specialisten aan de slag gaan is nog niet duidelijk; de organisatie wil geen uitspraken doen over aantallen per land. Wereldwijd werken er ruim 700.000 mensen bij het consultancyhuis.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.