Nieuws

Vitamine A: Marcel Smits vindt accountant 'relevanter dan ooit'

Marcel Smits noemt het accountantsberoep “relevanter dan ooit”. Dat benadrukt de voormalig cfo en ceo in het tweede deel van een gesprek in Vitamine A, de podcast voor accountants.

» Beluister Vitamine A-podcast aflevering #39: Sven Budding opnieuw in gesprek met Marcel Smits; via Spotify, Apple Podcast of Simplecast.

Volgens Marcel Smits is het aantrekkelijke van het accountantsvak “niet alleen dat je zorgt dat er geen dingen fout gaan, maar dat je ook ontzettend zorgt dat er dingen goed gaan”. Inmiddels is hij met pensioen, maar nog wel actief als oprichter van duurzaamheidsorganisatie Stridy. Ook daarover vertelt hij meer in de podcast.

Verder gaat hij in op de eerste kennismaking met het nieuwe Moreel besluitvormingsmodel dat accountants inzicht moet bieden in besluitvormingsprocessen.

Twee delen

Smits sprak in het eerste deel van het tweeluik onder meer over het belang van de accountantsopleiding en over de maatschappelijke rol van de accountant. Een overview-gesprek in twee delen, niet alleen over het accountantsberoep, maar ook over zijn opmerkelijke loopbaan. 

Marcel Smits is voormalig cfo van het Amerikaanse agri- en foodconcern Cargill. Hij was daar later ook ceo voor Asia Pacific. Smits was ook cfo en later ceo van Sara Lee en cfo van KPN en van Vendex KBB. Daarvoor werkte hij internationaal voor Unilever in het financieel management.

Alle afleveringen van de Vitamine A-podcast zijn ook terug te vinden via de podcast-button op Accountant.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.