Nieuws

KPMG nieuwe accountant groothandel B&S

De beursgenoteerde groothandel B&S heeft KPMG geselecteerd als controlerend accountant voor het boekjaar 2023. De aandeelhouders van B&S moeten medio augustus nog wel instemmen met de benoeming van de nieuwe accountant.

Dat meldt het Financieele Dagblad. KPMG neemt bij B&S het stokje over van Deloitte. Dat kantoor controleerde het beursfonds, dat aan Euronext Amsterdam is genoteerd, de afgelopen drie jaar. Maar volgens B&S was de relatie met de accountant "moeizaam" geworden.

Op een eerdere jaarvergadering in Luxemburg, gehouden op 22 mei, gaf B&S aan niet meer met Deloitte verder te gaan, maar kon het bedrijf nog geen opvolger voordragen. Daarom moeten de aandeelhouders van B&S tijdens een bijzondere vergadering op 18 augustus nog hun fiat geven aan de benoeming van KPMG.

Ophef en rumoer

"Na alle ophef en rumoer bij B&S mag verwacht worden dat de nieuwe boekencontroleur alle gebeurtenissen nauwgezet heeft beoordeeld voordat het kantoor besloot met B&S in zee te gaan", zo schrijft beleggersorganisatie VEB op haar website.

B&S verkoopt onder meer producten aan winkelketens als Action en taxfree-winkels op luchthavens. De groothandel kwam eerder in opspraak door financiƫle transacties tussen oprichter Willem Blijdorp en het management. Sinds eind mei jl. heeft B&S een nieuwe topman, oud-PwC-voorzitter Peter van Mierlo.

Tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering (bava) moet ook worden gestemd over de benoeming van een nieuwe commissaris, Erna Versteegden, tevens lid van de rvc bij Mazars. 

 

 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.