Nieuws

NBA gaat ook volgend schooljaar door met Impact Challenge

De NBA gaat ook in het schooljaar 2023-2024 verder met de campagne die scholieren en studenten enthousiast moet maken voor het accountantsberoep. De NBA Impact Challenge richt zich voortaan ook op studenten in het mbo. In de afgelopen maanden heeft de beroepsorganisatie ook extra aandacht gegeven aan docenten en ambassadeurs.

Voor komend schooljaar is in samenwerking met bureau Soapbox een nieuwe casus ontwikkeld, die in de zomermaanden wordt omgewerkt naar les- en voorlichtingsmateriaal. In de casus 'Inside The Box' staat een high-end gym centraal, een mkb-onderneming die personal training combineert met voeding.

De casus is tot stand gekomen binnen een denktank met NBA-ambassadeurs en afgevaardigden uit het onderwijs. Uitgangspunt is opnieuw dat scholieren en studenten via het spelen van de challenge zelf kennismaken met het beroep.

Gastlessen en finale

Komend schooljaar zal de NBA, naast gastlessen voor leerlingen in de bovenbouw havo en vwo en hbo- en wo-studenten, ook gastlessen verzorgen voor mbo-studenten. Begin augustus vinden video-opnamen voor de casus plaats; de eerste gastlessen worden gegeven vanaf begin september.

De finale van de komende NBA Impact Challenge vindt plaats op 8 februari 2024 bij de NBA. Net als vorig jaar organiseert de beroepsorganisatie ook weer een hackathon 'Auditing the future' voor wo-studenten. Deze staat gepland op 14 maart 2024. De eerste editie van de hackathon werd dit voorjaar gewonnen door een team van de Vrije Universiteit.

Masterclass docenten

De inspanningen rondom de wervingscampagne gaan verder dan alleen de Impact Challenge. Zo organiseerde de NBA aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen op 23 mei voor de vijfde keer een masterclass voor docenten, waaraan circa veertig docenten deelnamen.

NBA-directeur Berry Wammes ging tijdens de masterclass in op de impact en het verandervermogen van het accountantsberoep. Vanuit de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) deelde Kasia van Gimst inzichten rondom de accountantsopleiding en het project Stip op de horizon: hoe richt je de opleiding in zodat deze toekomstgericht, relevant en studeerbaar is?

Accountants Wiebe Geurts, Philippe Niewerth, Coert Van Kooij, Ferry Timp en Rob Bastiaan vertelden over hun eigen specialismen en ervaringen, om de docenten te inspireren bij het voorlichten van studenten over het beroep.

De masterclass sloot af met het persoonlijke verhaal van goochelduo Jamie Kames en Steven Kazàn. Een volgende masterclass wordt in 2024 georganiseerd bij de Hogeschool Amsterdam.

Foto NBA-masterclass voor docenten 23 mei 2023, goochelduo Jamie Kames en Steven Kazàn

Ambassadeurs

In de campagne spelen de NBA-ambassadeurs een belangrijke rol. Zij verzorgen op de verschillende scholen gastlessen over het accountantsberoep en spelen bij die gelegenheid de Impact Challenge met de scholieren en studenten.

Inmiddels heeft de NBA een netwerk van meer dan honderd veelal jonge accountants, die als ambasseur gastlessen op een school willen verzorgen. Ook die zijn dit voorjaar bijgepraat bij de NBA en hebben suggesties aangedragen voor opzet en invulling van de campagne.

Meer informatie over de Impact Challenge is te vinden via de campagnewebsite accountancyietsvoorjou.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.