Nieuws

IFRS update - Week 8

Een wekelijks overzicht van de laatste ontwikkelingen rond International Financial Reporting Standards (IFRS) en externe verslaggeving.

Noodzakelijke transparantie ontbreekt te vaak bij gebruik APM's
Bij het gebruik van alternatieve prestatiemaatstaven (APM's) ontbreekt vaak de door ESMA-richtlijnen verwachte mate van transparantie. Dat blijkt uit de elfde editie van de AFM Market Watch, waar in een thematisch onderzoek gekeken is naar 32 halfjaarverslagen.
(Bron: AFM)

Ministerraad stemt in met verhoging controlegrenzen
De ministerraad heeft ingestemd met de algemene maatregel van bestuur die de verhoging van de grensbedragen voor controles regelt. Daarmee verlaagt het kabinet de lasten voor bedrijven en de druk op de controlecapaciteit van accountants.

IFRS adopted by the European Union 31 December 2023
An overview of the status of the EU endorsement process for IFRS at 31 December 2023.
(Bron: EY)

Duurzaamheidsverslaggeving

Grote beursgenoteerde ondernemingen op goede weg met transparantie over klimaatdoelen 2030 in jaarverslag, weg naar 2050 blijft nog vaag
Grote beursgenoteerde ondernemingen zijn tot 2030 vrij transparant in het onderbouwen van hun klimaatdoelstellingen. Na 2030 is hun route naar klimaatneutraliteit (net zero) omgeven met onder meer technologische en financiële uitdagingen en risico's door klimaatverandering.
(Bron: AFM)

Launch of educational videos on SME standards
EFRAG is happy to present educational videos dedicated to the ESRS LSME ED and VSME ED, which were released for public consultation on 22 January 2024.
(Bron: EFRAG)

Updates

EY

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.