Nieuws

Amsterdam op tweede plaats ranglijst populaire steden voor expats

Amsterdam neemt de tweede plaats in op de ranglijst van steden waar werknemers wereldwijd het liefst naartoe willen verhuizen. De Nederlandse hoofdstad blijft alleen achter bij Londen, dat voor de derde keer op rij bovenaan de lijst staat.

Dat stelt The Network, een wereldwijde alliantie van wervingswebsites, in samenwerking met adviesbureau Boston Consulting Group. Het onderzoek is gebaseerd op enquêtegegevens uit een global talent survey met ruim 150.000 respondenten uit 188 landen.

Nederland als land blijkt minder in trek. Ons land is twee plaatsen gedaald op de landenranglijst en staat nu op de zestiende plaats van meest gewilde bestemmingen voor werknemers wereldwijd, met de Verenigde Staten, Australië en Canada als landen bovenaan de lijst.

Kwaliteit van leven

Uit het onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven en de werkgelegenheid, en de veiligheid, stabiliteit en zekerheid de belangrijkste trekpleisters zijn voor wereldwijde werknemers om naar Nederland te verhuizen. Deze motieven scoren hoger voor Nederland dan het wereldwijde gemiddelde.

De enquête toont verder aan Nederlandse werknemers minder snel om financiële en economische motieven naar het buitenland zullen verhuizen dan werknemers uit andere landen. Een van de belangrijkste redenen voor werknemers uit Nederland om voor werk niet naar het buitenland te verhuizen, is de sterke emotionele band met het land.

Uit ander onderzoek begin april bleek wel dat Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, samen met Parijs en München, in de top 5 staan van Europese steden met de hoogste huurprijzen voor appartementen, kamers en studio's.

Bronnen: ANP/The Network/BB

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.