Nieuws

Loket voor subsidie elektrische bedrijfsauto's geopend

Vanaf 23 april kunnen ondernemers een beroep doen op de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA). Voor aanschaf van een bedrijfsauto met een gewicht tot 3.500 kilo (of een kleine vrachtauto's tot 4.250 kilo) is in totaal dertig miljoen euro beschikbaar.

Voor kleine ondernemingen en non-profit instellingen bedraagt de SEBA-subsidie twaalf procent, bij middelgrote ondernemingen is dat tien procent en bij grote ondernemingen zeven procent. Op basis van de SEBA-regeling krijgen ondernemers maximaal vijfduizend euro subsidie bij de aankoop van een nieuwe bedrijfsauto.

Uitgegaan wordt daarbij van de netto catalogusprijs exclusief btw, maar inclusief bpm en opties die door de fabrikant of importeur zijn aangebracht vóór afgifte van het kenteken. Voor kleine vrachtwagens kan een ondernemer de subsidie aanvragen over de verkoopprijs zonder btw.

De aanvraag voor de SEBA-subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voor de digitale aanvraag is eHerkenning niveau 2+ vereist. De RVO behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst per datum. De regeling loopt tot eind 2024.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.