Nieuws

Amsterdams kantoor EY krijgt duurzame 'opfrisbeurt'

Het kantoor van EY aan de Amsterdamse Zuidas is overgenomen door een Nederlandse projectontwikkelaar. Het kantoor wordt de komende tijd aangepast, om te voldoen aan de huidige eisen op het gebied van duurzaamheid.

Dat meldt het FD. Het EY-kantoor naast de Amsterdamse ringweg A10 was tot nu toe in handen van de Chinese verzekeraar Anbang. Inmiddels is het pand overgenomen door projectontwikkelaar Edge en "twee vermogende Nederlandse families", zo schrijft de krant.

Het gaat om zogenoemde family offices, waaronder de firma Timeless Investments. Met de aankoop zou een bedrag van circa honderdvijftig miljoen euro gemoeid zijn.

Opfrisbeurt nodig

Het kantoorgebouw dateert uit 2008 en de energieprestaties voldoen volgens Edge-eigenaar Coen van Oostrom niet meer aan de huidige normen. "Veel Nederlandse kantoren hebben een opfrisbeurt nodig om te voldoen aan de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs."

Daarbij gaat het onder meer om nieuwe ventilatie- en klimaatsystemen, een beter geïsoleerd dak met mogelijk ook zonnepanelen en een upgrade van de gevels en de technologie in het pand. Het EY-kantoor moet door die 'vergroening' klimaatneutraal kunnen worden. Dat betekent dat het energiegebruik met zo’n zestig procent moet worden teruggebracht.

Huurcontract

Projectontwikkelaar Edge was eerder ook betrokken bij de ontwikkeling van het gelijknamige pand (The Edge) van Deloitte, verderop aan de Zuidas. Dat kantoor geldt als bijzonder energiezuinig.

Van Oostrom kan volgens het FD nog niet aangeven hoe ingrijpend de verbouwing wordt en of EY ook als huurder blijft. Het huurcontract met de accountantsorganisatie loopt in principe nog vier jaar.

Het kantoorgebouw van EY, ontworpen door architect Sir Norman Foster en ook bekend als Cross Towers, telt 23 verdiepingen en bijna dertigduizend vierkante meter kantoorruimte. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.