Nieuws

Subsidie voor versterken cyberweerbaarheid

De subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid wordt vanaf 2 september weer opengesteld. Met de regeling stimuleert het Digital Trust Center (DTC) publiek private samenwerking om sectoren, regio's en ketens cyberveiliger te maken.

Doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren, waarin leden hun kennis en kunde rond cyberweerbaarheid toepassen. Sinds de lancering van de subsidieregeling in 2018 zijn 37 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd.

In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren en regio's.

Zes ton

Voor 2024 is een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor de beste projectplannen, gericht op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van de subsidieregeling. Plannen kunnen tussen 2 september en 14 oktober 2024 bij de RVO worden ingediend. Dit jaar wordt de subsidieregeling voor het eerst ook opengesteld voor Caribisch Nederland.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.