Generatie Z kijkt al uit naar een sabbatical
Hoewel de zomervakantie pas net voorbij is, kijkt 82 procent van de millennials en Gen-Z'ers alweer uit naar hun volgende vakantie. Bijna twintig procent van de Nederlandse Gen-Z'ers wil in de komende vijf jaar ook voor een langere periode met sabbatical of onbetaald verlof gaan.
Dat blijkt uit onderzoek van online bank bunq, onder ruim duizend Nederlanders uit de leeftijdscategorieën aangeduid als millennials (28-42 jaar oud) en Gen-Z'ers (18 tot 27 jaar oud). Voor één op de drie respondenten is regelmatig op vakantie kunnen gaan zelfs belangrijker dan het hebben van leuke collega's.
Uit het onderzoek blijkt dat 54 procent van alle respondenten zichzelf duidelijke financiële doelen heeft gesteld. De vrijheid om te reizen en dingen van de wereld te zien, speelt hierbij een belangrijke rol. Meer dan de helft van alle respondenten zegt eerder op hun dagelijkse boodschappen te besparen, dan op het budget voor een volgende (lange) reis.
Hoewel een aanzienlijk gedeelte van alle ondervraagden in de nabije toekomst graag een sabbatical wil nemen, heeft twee derde van hen nog onvoldoende financiële middelen om er voor een langere periode tussenuit te gaan.
Gerelateerd
Stijging cao-lonen evenaart sterkste toename in ruim veertig jaar
De stijging van de Nederlandse cao-lonen evenaarde afgelopen kwartaal de sterkste toename in meer dan veertig jaar. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek...
Nederland koploper in zakelijk gebruik WhatsApp, ondanks risico's
Drie op de vier Nederlandse werknemers gebruiken WhatsApp voor werkgerelateerde communicatie. Hiermee staat Nederland bovenaan in Europa en ver boven de Verenigde...
Knot: 32-urige werkweek 'verkeerde medicijn' voor economie
Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), heeft zich kritisch uitgelaten over de looneis van 7 procent die FNV voor volgend jaar heeft gesteld. In het...
CBS: werkloosheid stijgt licht
De werkloosheid in Nederland is in augustus licht toegenomen ten opzichte van een maand eerder.
Werknemers werken na de zomervakantie minder vaak thuis
Na de zomervakantie zijn werknemers twintig procent minder thuis aan het werk dan gemiddeld. Vlak voor de vakantie wordt juist zo’n vijftien procent vaker thuisgewerkt.