Opinie

PE-punten

Dankzij de aanvullende PE-eisen voor RA's is de RA-markt voor opleidingsinstituten en andere aanbieders interessanter geworden. De laatste tijd worden we bijna wekelijks verrast door nieuwe aanbieders.

Door meer concurrentie worden de aanbieders steeds creatiever en goedkoper. En dat is een goede ontwikkeling. Niet alleen voor RA's zoals ondergetekende die als kleine zelfstandige het hoofd boven water proberen te houden (lukt prima, don't worry); ook de (kleinere) accountantsorganisaties kunnen er hun voordeel mee doen. Hierdoor mist in ieder geval één pijler van de strijders tegen de VGC steeds meer zijn doel; de prijspijler: een gezonde accountantsorganisatie die kwaliteit levert, tot 2006 gewoon aan de RAC voldeed en investeert in haar personeel, is in staat een kostenstijging van een paar duizend euro per RA te verwerken in haar tarieven. Wat resteert is de veronderstelde overload aan regelgeving voor RA's. Ook hier geldt: dezelfde gezonde accountantsorganisatie hoeft weinig te vrezen.

Wie er wel moeten vrezen? De mindere goden met een accountantsbord op de gevel. Gelukkig maar.     

Wat vindt u van deze opinie?

Reacties 0 0 Spelregels debat

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.