Opinie

iAudit

De moderne, twitterende accountant kan tegenwoordig niet meer zonder iPad natuurlijk. Wie ooit een #tuacc evenement bezocht weet dat de iPad het iDevice is waar accountants bij zweren.Sinds kort kan ik het slimmere broertje nomineren als het ultieme iAudit-device: de iPhone 4S.

Het begint al als je in de auto stapt om naar je klant te gaan. Dankzij TomTom weet je hoe te rijden en hoe laat je gaat aankomen.  Je wilt daarbij niet alleen snel aankomen, maar ook goedkoop, en als je stil komt te staan wil je snel geholpen worden. Reizen per trein kan natuurlijk ook.  

Als je vertraging oploopt wil je je klant eenvoudig kunnen bellen om te laten weten dat je later komt. In het ergste geval controleer je je agenda en verzet je desnoods je afspraak. Weten ze op kantoor ook meteen wat er gebeurt.

Aangekomen bij je klant valt je op dat de stoep voor zijn kantoor wel erg smerig is. Als maatschappelijk betrokken auditor meldt je dat meteen even bij de gemeente. Voor je serieus voor je klant aan de gang kan, moet je wel even weten of hij die factuur die al maanden open staat nu eindelijk betaald heeft. Gelukkig is dat het geval, dus je gaat driftig aan de slag. 

Stukken van de klant kopiëren doe je niet meer, als moderne auditor scan je stukken in, of ontvang je ze elektronisch. Dat lees je allemaal makkelijk nog eens na. Je interviews leg je niet alleen schriftelijk vast, je bewaart ook meteen de audio makkelijk geïndexeerd. De resultaten van je audit presenteer je natuurlijk niet met een klunzige Powerpoint, maar fraai met afstandbeniening er bij in Keynote.

Aan het einde van de dag roeptoeter je nog wat meningen op twitter, je kijkt eens wie nu weer het debat aangaat of wat de NBA voor fraais in petto heeft. 

Om een beetje bij te blijven als financiële professional of als beursgoeroe lees je het nieuws. En wie zich als spiritueel of ethisch accountant wil profileren overweegt wat wijsheden.

En onderweg naar huis kijk je nog even of het thuisfront iets nodig heeft van de winkel, zodat jullie als mobiele eenheid al tweeverdienend de tijd nog een beetje nuttig weten te besteden. Na een lange dag ga je naar bed, met de wetenschap dat je weer uitgeslapen wakker zal worden.

En u? Wat is uw iAudit-device?

Wat vindt u van deze opinie?

Reacties 0 0 Spelregels debat

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.