Opinie

Verwachtingskloof in beeld

Afgelopen vrijdag mocht ik deelnemen aan een sessie van de Argumentenfabriek bij KPMG rond de vraag "wat wordt van KPMG verwacht?" Wat KPMG zelf over zichzelf denkt kunnen we lezen op de site van KPMG.

Door hierbij de uitkomsten van het onderzoek van de Argumentenfabriek te voegen krijg je als vanzelf de verwachtingskloof in beeld.

Ik heb begrepen dat KPMG na afronding van dit onderzoek de resultaten openbaar zal maken, zodat het beroep als geheel er zijn voordeel mee kan doen. Het ligt immers voor de hand dat wat van KPMG wordt verwacht niet enorm zal afwijken van wat van de andere (grote) kantoren wordt verwacht.

De sessie waaraan ik deelnam was een 'oppoetssessie', waarbij de resultaten van eerdere sessies scherper gesteld worden. Dat betekent dat ik de voorlopige resultaten al heb gezien. Zonder uit de school te willen klappen, kan ik op voorhand al aanraden de uitkomsten in de gaten te houden. Er komen opmerkelijke uitkomsten uit.

De groep die in het KPMG-onderzoek per definitie niet aan het woord komt is het mkb met een 'kleine accountant'. Als de verwachtingskloof op deze manier goed in beeld kan worden gebracht voor de grote kantoren, dan zou het wellicht een idee zijn om langs dezelfde lijn het onderzoek te herhalen voor kleinere kantoren, actief in het mkb. 

Misschien een ideetje voor het nieuwe NBA?

Wat vindt u van deze opinie?

Reacties 0 0 Spelregels debat

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.