BusySeasonTalks

BusySeasonTalks Live: kwetsbaarheid, actualiteiten en een diploma

Op 26 juni organiseerde BusySeasonTalks een eerste Live Event. De bijeenkomst bracht de BST-community samen bij de NBA in Hoofddorp. Daarbij werden twee nieuwe podcasts opgenomen, met de nodige inbreng vanuit het publiek. En er was de uitreiking van een diploma.

In tegenstelling tot voorgaande jaren was de bijeenkomst dit keer geen seizoensfinale, benadrukte dagvoorzitter Leo Veldhuizen, tevens bestuurder van BST. De BusySeasonTalks gaan inmiddels ook in de zomerperiode door. Na de start in coronatijd via de ClubHouse-app, zorgt de groep jonge accountants alweer enige tijd voor wekelijks nieuwe podcasts, die via de bekende podcastkanalen te beluisteren zijn.

Algemeen directeur Liane Vlaskamp van de NBA is blij met het BST-initiatief en onderstreepte het belang van dialoog in de sector, ook binnen een nieuwe generatie. Founding father Hakan Koçak van BST gaf aan dat het initiatief inmiddels ook al over de grens wordt opgepakt, zoals in Zwitserland. Uiteindelijk hoopt hij op BusySeasonTalks-vrienden "in iedere wereldstad".

Kwetsbaarheid

Het live-event bood een keynote van voormalig professioneel honkbalspeler Kalian Sams, die verhaalde over zijn reis van ontdekken, groeien, falen en weer opstaan. Zijn loopbaan als topsporter kende immers niet alleen hoogtepunten, maar ook mentale en fysieke problemen. Kalian benadrukte in zijn verhaal de kracht van kwetsbaarheid.

BusySeasonTalks live 26 juni 2024

In de daaropvolgende podcast spraken hosts Arthur Jager en Hakan Koçak samen met de honkballer en met oud-kwartiermaker en recent benoemd hoogleraar Marlies de Vries over het belang van je durven uitspreken en kwetsbaarheid tonen. "Ik denk dat daar vandaag de dag wel ruimte voor is", aldus De Vries, die tijdens de sessie een fragment uit haar eigen dagboek deelde. Ook als mensen een organisatie verlaten, moeten zij zich uitspreken over waarom ze dat doen, gaf ze aan. "Heb de guts om het aan te kaarten als je weggaat, ook voor je collega's."

Actualiteiten

Tijdens de actualiteitensessie, onder leiding van host Mucahit Cavdar en sidekick Marc Schweppe (Accountant.nl), spraken Johan Berkouwer (partner Van Ree Accountants) en Arnout van Kempen (compliance officer Baker Tilly) over examenfraude, private equity en geheimhouding. "KPMG heeft de kastanjes uit het vuur gehaald", aldus Van Kempen over de examenfraude. "De rest van de kantoren heeft daar voordeel van gehad."

BusySeasonTalks live 26 juni 2024

Berkouwer ziet de voordelen van private equity voor zijn kantoor nog niet, gaf hij aan. Het argument dat partners niet zelf in de maatschap willen investeren, wordt niet per se opgelost door private investeerders. Hun streven is toch vooral rendement, aldus Berkouwer; na zeven jaar willen ze "cashen, cashen, cashen".

De discusie over geheimhouding en transparantie is zo oud als het accountantsberoep, bleek opnieuw. De accountant moet nog altijd beter uitleggen wat hij of zij doet, maar dat is iets anders dan het geven van informatie over de klant, aldus Van Kempen. "Je hebt interessant werk, het is bijzonder nuttig wat je doet, maar je krijgt geen standbeeld."

Diploma

Na een muzikale afsluiter door NBA-bestuurslid Aleks Kayhan, ontving dagvoorzitter Leo Veldhuizen zijn accountantsdiploma uit handen van NBA-directeur Liane Vlaskamp. In het bijzijn van luisteraars, vrienden van de show en zijn co-hosts legde Leo daarbij ook de beroepseed af. De BST-host en -bestuurder, die naast accountant tevens voetbalscheidsrechter is en zich vaardig toont als fotograaf en muzikant, was bijzonder vereerd. "Velen van jullie hebben geen idee wat dit voor mij heeft betekend", stelde hij na afloop.

Diploma-uitreiking aan Leo Veldhuizen

De actualiteitensessie is inmiddels terug te luisteren. De link naar de uitzending en meer over de BST-podcasts is te vinden via de LinkedIn-pagina van BusySeasonTalks.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.