Magazine

Van palingvisser tot accountant

In beeld: portret van een opmerkelijke accountant.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Hans Nobel

De liefde voor het vissen zat zo diep dat Hans Nobel (40) nooit startte met de studie economie waarvoor hij zich had ingeschreven. Hij werd palingvisser, een beroep dat hij twaalf jaar zou uitoefenen. “Ik vond het heel mooi werk. Toen mijn opa uit het bedrijf stapte, was er plek voor mij.” De jonge Hans volgde daarmee geen familiespoor, want zijn vader was accountant bij wat toen nog Ernst & Young heette. “Ik had geen enkel inzicht in wat hij deed.”

Hans had zijn hele werkende leven op het water kunnen doorbrengen, met zijn opgroeiend gezin aan de wal. Maar het tij begon te keren voor de palingvisserij, er kwamen steeds meer beperkingen. “Ik was dertig, als ik nog iets anders wilde moest ik dat nu doen.”

Het werd de accountancy, want hij had gevoel voor cijfers en interesse in de materie. Pittige jaren van werken en studeren volgden. Inmiddels werkt Hans bij Visser & Visser, waar hij de post-hbo-opleiding accountancy voltooide. “Maar goed dat ik vooraf niet wist hoe zwaar het traject was”, zegt hij.

Hans draagt het succes op aan zijn vrouw, die binnenshuis werkte, het huishouden draaiend hield en zorgde voor hun drie kinderen. “Anders had ik dit nooit gekund. Zij was het die mij aanmoedigde om af te maken waaraan ik was begonnen.”

Op 3 december 2020 werd Hans Nobel ingeschreven als AA in het register van de NBA. “Tien jaar heb ik ervoor gebuffeld. Reken maar dat ik gelijk de hengel weer heb opgepakt toen ik klaar was.”

Lees het volledige interview met Hans Nobel op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.