Magazine

In beeld: Maxime Asjes

'Een accountant voegt overal waarde toe, waar die ook werkt.'

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2021

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Veel collega’s zagen Maxime Asjes partner worden bij Deloitte. Ze liet zich gelden in de Young Audit Board van het kantoor, ze sparde met de raad van bestuur en ze bouwde een sterk netwerk op in de accountancy. De zeven jaren waarin ze doorgroeide tot manager Audit & Assurance ervoer ze als één groot hoogtepunt. Ze genoot van de drukte en de dynamiek in de openbare accountantspraktijk.

Tot ze opeens overstapte naar het bedrijfsleven, naar een facilitaire dienstverlener die groot is geworden in schoonmaak en catering. Groot was het ongeloof onder collega’s, want Maxime is in de wieg gelegd voor accountant. Als twintigjarig meisje raakte ze gefascineerd door het graven in cijfers, de analyses en alle bedrijven waar ze achter de financiële schermen mocht kijken.

Zelf was ze niet minder verbaasd over de overstap naar het bedrijfsleven, want werken daar leek haar saai. Tot ze werd ingevoerd in de veelzijdigheid van de accountant in business. Die praat mee over de strategie van het bedrijf, helpt er de richting te bepalen en de organisatie te verbeteren. Haar persoonlijke ontwikkeling staat bij haar nieuwe werkgever Facilicom centraal in haar loopbaan. Ook hier kun je als accountant betekenis hebben. Maxime wil ontdekken welke mogelijkheden er liggen. “Ik ga ontzettend mijn best doen om er een succes van te maken.”

Met een bezwaard hart, want ze zag de accountancy de afgelopen zeven jaar flinke stappen maken. Kantoren gingen nauwer met elkaar samenwerken om grote vraagstukken op te pakken. Ze werden diverser van samenstelling. Trots en zelfvertrouwen hebben het gewonnen van twijfel. Het vak is waardevol, zo is haar overtuiging. Een accountant voegt overal waarde toe, waar die ook werkt. Haar liefde voor het vak staat recht overeind. “Ik blijf accountant, ik ben trots op de titel.”

Lees het interview met Maxime Asjes op Accountant.nl

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.