Magazine

In beeld: Tülay Dilsiz-Gedik

Je bent een ervaren registeraccountant met internationale ervaring, je hebt twee kleine kinderen en je zoekt evenwicht tussen werk en privé. Waar ga je dan naar toe? Tülay Dilsiz-Gedik koos voor Deloitte. Sinds eind vorig jaar is zij er de eerste manager Sustainability Reporting, met als opdracht om een afdeling voor ESG Assurance mede op te zetten.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Die keuze was ook voor haarzelf een verrassing. Anderhalf jaar daarvoor had ze Deloitte verlaten, omdat ze het internationale controlewerk niet meer kon combineren met het moederschap. “Iedereen om mij heen werkt heel hard; ik wil niet de moeder zijn die anders wordt behandeld.”

Vervolgstappen in haar carrière brachten echter geen voldoening. In de ene baan ontbrak het aan autonomie, de andere had te weinig impact. Deze ervaringen zetten haar aan tot een heroriëntatie op haar loopbaan als RA. Haar werk, zo besliste ze, moet uitdaging en maatschappelijk nut combineren en passen bij haar privésituatie.

Dit inzicht voerde haar naar Nyenrode, waar ze een dag in de week Financial Accounting Theory doceert. Op de andere dagen zet ze bij Deloitte de afdeling voor duurzaamheidsrapportage verder op. “Hier wil ik voor gaan, want dit gaat over de wereld die wij doorgeven aan onze kinderen. Vanuit mijn nieuwe rol kan ik hieraan een bijdrage leveren.”

Lees het interview met Tülay Dilsiz-Gedik op Accountant.nl

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.