Magazine

In beeld: Philippe Niewerth

Als getalenteerde jongen probeerde Philippe Niewerth door te breken als proftennisser. Dat lukte in Nederland, maar voor internationaal topniveau miste hij het solisme en de mentale hardheid.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Rond zijn twintigste daagde het besef dat hij een vak moest leren. “Ik had sportmarketing gestudeerd aan de Johan Cruijff University, maar de tastbaarheid en meetbaarheid van economische vakken vond ik interessanter dan het ongrijpbare van de marketing.”

Toen een vriend hem meenam naar PwC had hij zijn nieuwe roeping te pakken. “In teamverband cijfers analyseren en vertalen in een verhaal voor klanten, die dag koos ik voor de accountancy.” Zijn opleiding voor registeraccountant volgde hij bij de controlepraktijk van PwC. Tot hij zijn droombaan ontdekte: accountant in de sportmarketing van Nike, waar hij de marketingkosten van sponsorcontracten op juistheid moest controleren. “Alles uit de sport, mijn passie voor het merk en mijn plezier in de accountancy kwamen hier samen. Ik kon de kans niet laten lopen.”

Dat maakte de weg naar de RA-titel wel gecompliceerd. Bij Nike deed hij geen controlewerk, wat hij wel nodig had voor zijn opleiding. “Maar ik had nog controle-uren van PwC. Daarnaast kon ik systeem- en
gegevensgerichte werkzaamheden bij Nike vertalen in controle-uren. Jammer dat het zo complex is om als accountant in business de RA-titel te behalen. De opleiding zou hiervoor meer ruimte moeten bieden. Wil je als accountant in business waarde toevoegen, dan zijn er volop kansen. Maar je moet ze tijdig zien en actie ondernemen. Timing en beschikbaarheid, die maken dat jij als accountant in business je dromen waarmaakt.”

Lees het interview met Philippe Niewerth op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.