Magazine

In beeld: Mitchell de Caluwe

De meeste accountants kennen hun collega Mitchell de Caluwe als host van de BusySeasonTalks. Wat ze niet weten is dat de manager assurance van EY eigenlijk automonteur dacht te worden.

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 6, 2022

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Als stil kind dat amper een woord sprak, belandde hij in het speciaal onderwijs, ver van huis. Dat hij kon studeren kwam niet bij hem op. “Maar ik wilde mijn best blijven doen om weer aan te haken op de gewone basisschool. Dankzij intensieve begeleiding is dat gelukt. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om aandacht te hebben voor persoonlijke ontwikkeling en op zoek te gaan naar de verbinding.”

Mitchell doet mee aan de BusySeasonTalks om bij te blijven als accountant. “Vooral van niet-accountants is het interessant om te horen hoe zij tegen ons beroep aankijken. Buiten je bubbel doe je andere kennis op.”

De behoefte om buiten de eigen kring te kijken neemt overal toe, ziet hij. “Iedereen zoekt naar kennis om verder te ontwikkelen. Dat is de reden waarom steeds meer beleidsmakers willen weten waar de accountant staat in thema’s als duurzaamheid en digitalisering. Die dialoog met het maatschappelijk verkeer moeten we aangaan, die helpt ons om relevant te blijven.”

Mitchell verwacht dat de nieuwe generatie accountants de verbinding met de samenleving wil versterken. “Jonge accountants bruisen van de energie, ze zijn gemotiveerd om het vak weer glans te geven. Partners luisteren en delen op hun beurt hun kennis en ervaring. Het is deze verbinding en ontwikkeling waarin ik als kind al geloofde. Hierin zie ik ook de toekomst van ons beroep. Hiervoor ben ik registeraccountant geworden.”

Lees het interview met Mitchell de Caluwe op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.