Magazine

In beeld: Reshma Laigsingh

Als tienjarig kind knapte Reshma Laigsingh vaak administratieve klusjes op in het productie- en groothandelsbedrijf van haar familie. Regelmatig kwamen er assistent-accountants, jongemannen die de administratie bekeken en in gesprek gingen met haar familie. Op een dag zou de accountant zelf komen. “Ik verwachtte een man in pak, maar de accountant was een vrouw.”

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 1, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel (pdf)
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

“Ik vroeg haar van alles over haar werk en ze vertelde over de bedrijven waar ze kwam, de rondleidingen die ze kreeg en de controles.” De accountant als speurneus, Reshma was verkocht. De stage tijdens haar bachelor accountancy deed ze bij een accountantskantoor, waarna ze een bachelor fiscale economie en haar opleiding tot RA voltooide bij de Belastingdienst. “Mensen hebben een hekel aan de blauwe envelop, maar fiscaliteit intrigeert mij”, zegt ze.

Haar passie om verbanden te leggen en te ontdekken kan ze volop kwijt in de accountancy. Alle facetten van de controle heeft Reshma doorlopen. Maar bij alles wat ze leerde, kwamen ook nieuwe vragen. Zes jaar geleden volgde ze een master fiscaal recht. In september vorig jaar begon de nieuwe ontdekkingstocht: een promotieonderzoek over de effectiviteit van horizontaal toezicht.

Als ambassadeur, docent en praktijkbegeleider wijst ze nu jongeren de weg in het vak, naast haar dagelijks werk. “Er komt steeds meer af op de accountancy, zoals technologische ontwikkelingen. Daarom is het belangrijk dat we ons vak blijven uitdragen en jonge accountants begeleiden. Ik zet me graag in voor het financieel gezond houden van ons land. Daar hoort bij dat belastingen eerlijk moeten zijn en iedereen een gelijke behandeling verdient. Dit is waar ik voor sta en daar zet ik mij voor in.”

Lees het interview met Reshma Laigsingh op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.