Magazine

In beeld: Aylin Beydemir

Portret van een opmerkelijke accountant

Dit artikel is verschenen in Accountant nr. 4, 2023

Bekijk alle artikelen uit dit nummer

» Download dit artikel in pdf
» Download het hele nummer (pdf)

Henk Vlaming

Zes jaar geleden werd Aylin Beydemir partner bij KPMG in Amstelveen. Eerder was ze jarenlang werkzaam als accountant in Istanbul en Londen. Bij Mazars Istanbul bouwde ze als hoofd Audit de afdeling Insurance op. Maar in Nederland moest ze eerst terug naar school, om recht te hebben op de RA-titel bovenop de buitenlandse accountantstitel. “Ik volgde lessen tussen studenten van in de twintig, zelfs met iemand van mijn eigen team. Ik vond het boeiend, want jongeren kijken zo anders naar het vak, ze zijn flexibel in hun denken.”

Dat herscholing erbij hoorde wist ze, toen ze naar Nederland kwam om partner te worden bij KPMG. Aylin zocht een omgeving waar gemeenschapszin de boventoon voert. Daarmee is ze opgevoed en dat wil ze doorgeven. Voor haar is accountancy niet in de eerste plaats een vak van cijfers, maar van een discipline die bijdraagt aan de samenleving. Aan die eigenschap wilde ze nog meer invulling geven. Ze overwoog meerdere plekken, maar het werd Nederland. “Dit vind ik de ideale omgeving, die past bij mij en mijn gezin.”

Het gaat als accountant niet alleen om het beheersen van cijfers, maar vooral over het leggen van de relatie met je klant, meent Aylin. “Wees deskundig, houd de regie, toon respect en bied perspectief, dan accepteren klanten je kennis van zaken en kun je ook een meer complexe boodschap overbrengen.”

Alles wat zij leerde in de accountancy, geeft ze nu door aan een nieuwe generatie. “Dat doe ik in een ander land dan waar ik begon, voor een andere organisatie en met andere mogelijkheden. Met als doel de mensen te ontwikkelen en de organisatie te laten groeien. Dat is mijn bijdrage aan mijn nieuwe omgeving.”

Lees het hele interview met Aylin Beydemir op Accountant.nl.

Henk Vlaming is journalist.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.