Nieuws

SNS REAAL krijgt kapitaalinjectie van 750 miljoen euro

De Staat versterkt het kapitaal van SNS REAAL met 750 miljoen euro. Het ministerie van Financiën en de Nederlandsche Bank bereikten gisteren overeenstemming met de bankverzekeraar over de kapitaalinjectie.

De bankverzekeraar maakt gebruik van de faciliteiten die de overheid sinds 9 oktober 2008 biedt aan gezonde en levensvatbare financiële instellingen die te maken hebben met onvoorziene externe schokken.

De Staat wordt voor 750 miljoen euro eigenaar van securities. Deze hebben dezelfde kenmerken als aandelen. De overheid ontvangt hierover in principe jaarlijks minstens 8,5 procent rente.

De overeenkomst voldoet aan de voorwaarden voor kapitaalverstrekking. De Staat krijgt twee leden in de Raad van Commissarissen. Zij moeten instemmen met belangrijke beslissingen, zoals substantiële overnames en investeringen.

SNS REAAL ontwikkelt een duurzaam beloningsbeleid. Over 2008 doen de leden van de Raad van Bestuur afstand van hun bonussen. De vertrekregeling wordt beperkt tot één vast jaarsalaris.

Stichting Beheer SNS REAAL versterkt het kapitaal van de bankverzekeraar met 500 miljoen euro. De totale kapitaalinjectie voor SNS REAAL komt daarmee op 1,25 miljard euro.

(Bron: Regering.nl)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.