Nieuws

'Mogelijke aansprakelijkheid BDO International heeft grote gevolgen voor beroep'

Volgens Jeremy Newman, topman van de Britse tak van BDO, BDO Stoy Hayward, kan de uitkomst van een rechtzaak tegen het Amerikaanse BDO Seidman grote gevolgen hebben voor het beroep. Aanvankelijk werd in deze zaak de internationale koepelorganisatie, BDO International, niet aansprakelijk geacht.

In hoger beroep werd onlangs echter bepaald dat de aansprakelijkheid van BDO International toch overwogen moet worden.

BDO Seidman moet rekening houden met een claim van 521 miljoen dollar voor nalatigheid bij de controle van de Espirito Santo Bank. Het kantoor zegt het bedrag niet op te kunnen brengen.

Als de claim wordt toegewezen aan zowel BDO Seidman als BDO International betekent dit volgens Steven Thomas, advocaat van de Banco Espirito Santo, dat ook de andere member firms moeten meebetalen. "The victory means that ultimately BDO International, along with all the BDO member firms and offices worldwide, will be jointly liable for the $521m judgment against BDO Seidman."

Volgens een woordvoerder van BDO Seidman is deze conclusie voorbarig. "That's a heck of a jump. The case is currently under appeal".

Newman zegt tegen website AccountancyAge dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de aanvankelijke beslissing van de jury om de koepelorganisatie niet aansprakelijk stellen uiteindelijk overeind zal blijven.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.