Nieuws

NIVRA wil discussie over zekerheid bij XBRL

In een reactie op het voorstel van de Securities and Exchange Commission (SEC) om beursfondsen te verplichten (financiële) informatie in XBRL aan te leveren, zegt het NIVRA het initiatief van de beurstoezichthouder te steunen. Tegelijkertijd wijst het NIVRA echter op de noodzaak om het verschaffen van zekerheid bij XBRL-gegevens in de discussie mee te nemen.

Het NIVRA complimenteert de SEC met het getoonde leiderschap bij de verdere ontwikkeling en invoering van XBRL in de Verenigde Staten.

Het NIVRA heeft begrip voor de aarzeling van de SEC om een vorm van assurance bij de elektronisch aangeleverde gegevens te eisen. Het ontbreken van assurance bij XBRL-informatie kan volgens het NIVRA echter een negatief effect hebben op het vertrouwen dat gebruikers hebben in deze gegevens. NIVRA-voorzitter Jan Helderman verwoordde het belang van duidelijkheid over de kwaliteit van informatie in elektronische vorm onlangs nog op het Nederlands Taxonomie Evenement in Eindhoven en in het Financieele Dagblad van 6 augustus 2008.

Het NIVRA pleit daarom voor een discussie met verschaffers, gebruikers, regelgevers, toezichthouders en auditors over de noodzakelijke of gewenste zekerheid die bij informatie in XBRL moet worden verstrekt.

Een overzicht van de ontvangen commentaren op de Proposed Rule van de SEC is beschikbaar op de site van de toezichthouder.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.