Nieuws

'Termen NOvRA, RAA en AAA onrechtmatig'

NIVRA en NOvAA hebben de nieuw opgerichte accountantsvereniging NOvRA gesommeerd te stoppen met het gebruik van de naam NOvRA en de titelaanduidingen RAA en AAA. Dit op straffe van een boete van 5.000 euro per dag.

De beide beroepsorganisaties menen dat de termen onrechtmatig zijn en verwarrend werken. De NOvRA heeft de naam van de vereniging geregistreerd in het Benelux merkenregister. Voor de titels RAA en AAA loopt de aanvraag voor inschrijving in dit register nog.

Daarnaast vinden zij dat de NOvRA misleidende uitlatingen doet op haar website, in persberichten en via een telefonische campagne om leden te werven onder de leden van het NIVRA en de NOvAA.

NIVRA en NOvAA eisen dat de NOvRA het gebruik van de termen NOvRA, RAA en AAA staakt en de registratie en aanvraag in het merkenregister overdraagt aan de beroepsorganisaties. Bovendien moet de NOvRA domeinnamen waarin de termen voorkomen overdragen.

Ook hebben de beroepsorganisaties bezwaar tegen het feit dat de NOvRA de leden van NIVRA en NOvAA probeert te bewegen hun lidmaatschap van deze organisaties op te zeggen.

De NOvRA heeft inmiddels aangegeven niet in te gaan op de sommatie.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.