Nieuws

Madoff anderhalve eeuw achter slot en grendel

Megafraudeur Bernard Madoff is in de VS veroordeeld tot 150 jaar celstraf. Zijn advocaat had twaalf jaar gevraagd. Madoff zal minstens een kwart eeuw moeten zitten, voordat hij in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating. Hij is 71 jaar.

Rechter Denny Chin erkende dat elke straf boven 25 jaar symbolisch is. Maar hij noemde Madoffs misdaden buitengewoon kwaadaardig.

Madoff erkende dat hij verantwoordelijk was voor lijden en pijn van de gedupeerden van zijn piramidespel. Met het vonnis is een einde gekomen aan de strafrechtelijke afhandeling van de affaire Madoff, die vorig najaar begon.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.