Nieuws

Vraagtekens bij voordracht nieuwe directeur rekenkamer Amsterdam

In de Amsterdamse gemeenteraad zijn vragen gerezen over de benoeming van de nieuwe directeur van de Rekenkamer Amsterdam Metropool. Het Haarlemse PvdA-raadslid Jan de Ridder is voorgedragen als opvolger van Victor Eiff. VVD en D66 vragen zich af of het verstandig is om een politicus voor te dragen voor deze functie.

De voorgenomen benoeming ligt gevoelig, mede omdat de vorige directeur van de Rekenkamer, Victor Eiff, meermalen in aanvaring kwam met politici uit stadsdelen. Eiff treedt in juni af. De Ridder zit in Haarlem sinds 2004 in de gemeenteraad. Daar was hij voorzitter van de Rekenkamercommissie. Hij was actief betrokken bij de campagne van de gemeenteraadsverkiezingen.

De Ridder dankt zijn voordracht aan het dagelijks bestuur van de gemeenteraden van Amsterdam en Zaandam, de gemeenten die vallen onder de werking van de Rekenkamer Amsterdam Metropool. De gemeenteraden beslissen over de aanstelling. De Ridder heeft aangegeven zijn raadzetel op te geven zodra hij bij de Rekenkamer aantreedt.

Naast zijn politieke werk is Jan de Ridder onderwijsdirecteur Media & Communicatie en universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.