Nieuws

Nieuwe Wet op het accountantsberoep ter consultatie gelegd

Vandaag, 19 juli 2010, heeft de minister van Financiën het wetsontwerp van de Wet op het accountantsberoep ter consultatie voorgelegd aan alle betrokkenen, stakeholders en via openbare internetconsultatie.

De periode van consultatie van het conceptwetsvoorstel loopt van 19 juli tot en met 6 september 2010.

De minister beoogt met dit wetsvoorstel de NBA voor langere tijd een bestendige plaats te geven in het stelsel van accountantsregelgeving. De NBA blijft net als NOvAA en NIVRA een openbaar lichaam, een PBO, en de titel van de accountant daarmee een wettelijk beschermde titel.

In verband met het bekend worden van de conceptwetstekst van de nieuwe Wet op het accountantsberoep hechten de besturen van NIVRA en NOvAA eraan de leden nader te informeren ten aanzien van het voorstel van Financiën om tot één beroepstitel 'Accountant' te komen.

De beroepsorganisaties zullen het wetsvoorstel en de Memorie van Toelichting toetsen aan het fusiedocument en richting de minister van Financiën reageren.

Een aantal artikelen volgt de belangrijke aspecten uit het fusiedocument. Artikel 12 regelt de evenwichtige samenstelling van het bestuur van de NBA.In artikel 16 en 17 wordt een wettelijke basis voor de ledengroepen gelegd. De beroepsorganisaties juichen dit toe.

De besturen van NIVRA en NOvAA gaan ervan uit de leden hiermede op dit moment voldoende geïnformeerd te hebben. De beide besturen nodigen de leden van harte uit hun visie op het conceptwetsvoorstel aan hun kenbaar te maken voor 25 augustus 2010.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.