Nieuws

NIVRA presenteert eerste collectieve management letter

Het NIVRA heeft de eerste collectieve management letter gepubliceerd, met als doel belangrijke risico's op brancheniveau te signaleren. De eerste editie is gericht op de verzekeringssector.

De inhoud van de management letter is de uitkomst van een zorgvuldig traject waarin met experts en stakeholders uit de sector intensief overleg is gevoerd over de vijf belangrijkste gesignaleerde risico's. De visie van het Verbond van Verzekeraars en van De Nederlandsche Bank op de gesignaleerde vraagstukken is daarom integraal opgenomen in de publicatie, die te vinden is op de NIVRA-site.

"Accountants zijn gewend om in het kader van hun controle van de jaarrekening bestuurders op het niveau van individuele ondernemingen te attenderen op mogelijke risico's en verbeterpunten", aldus NIVRA-voorzitter Ruud Dekkers, "maar vanuit het maatschappelijk verkeer groeit de roep om meer te doen met de kennis die wij tijdens onze werkzaamheden verzamelen."

"In ons project Kennis Delen bundelen we deze individuele signalen, om ze op collectief niveau aan een sector, haar stakeholders en onze leden aan te bieden. Natuurlijk zijn de gesignaleerde risico's meer generiek van aard dan in een individuele management letter en ook niet in gelijke mate op elke onderneming actief in die sector van toepassing. Maar tegelijk vragen ze ons inziens wel om aandacht."

» Collectieve management letter verzekeringssector 'Signalen voor verzekeraars'

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.