Nieuws

'Ernst & Young sluit zich aan bij Tuacc-hervormers'

Ernst & Young zoekt toenadering tot de groep accountants #Tuacc die hervormingen in het vak wil doorvoeren. Dat blijkt uit Twitter-boodschappen van Tuacc-initiatiefnemer Pieter de Kok afgelopen vrijdag. Eén de partners van het kantoor zou de groep gaan ondersteunen.

De betrokken partijen geven geen commentaar, ondanks de boodschappen op Twitter.

Tot nu toe hebben de big four zich niet inhoudelijk uitgelaten over de hervormingsbeweging in de accountancy. Wel wees de hervormingsbeweging er afgelopen najaar op dat steeds meer accountants zich achter #Tuacc scharen.

Op vrijdag 14 januari 2010 informeerde initiatiefnemer Pieter de Kok op Twitter over de toenadering van Ernst & Young.

"Nu onderweg naar EY om #Tuacc te bespreken", aldus een bericht vrijdagmiddag. "Gaat EY in tegenstelling tot PwC het publieke debat niet uit de weg?"

Anderhalf uur later volgde de bevestiging van het positieve verloop van het gesprek. "Mission accomplished, EY gaat formeel #Tuacc ondersteunen, en onderschrijven mindset #Tuacc."

Volgens de berichtenstroom wil Ernst & Young een van de partners koppelen aan de actiegroep. "Deze week ook meer nieuws rondom de toezeggingen van EY om #Tuacc initiatief te ondersteunen en een partner aan Tuacc te koppelen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.