Opinie

Of ik het nog 'leuk' vind?

Ik krijg regelmatig de vraag of ik het nog 'leuk' vind. Ik kijk dan altijd wat verwonderd. Iets leuk vinden is een breed begrip. 'Vindt u het nog leuk?' is een natuurlijke tegenvraag. Vaak volgt een stilte van 10 seconden. De twijfel slaat toe. Vinden we het nog leuk collega's?

Natuurlijk is het leuk om met het vak bezig te zijn. Om te luisteren, te leren en proberen een bijdrage te leveren aan het 'vooruit'.

Natuurlijk ben ik soms teleurgesteld. U vast ook! 4 juni, het Tuacc Happy event dat niet doorgaat bijvoorbeeld. Het feit dat we geen nieuwe voorzitter voor Tuacc hebben kunnen vinden om uiteenlopende redenen, waarbij angst voor negatieve pers een voorname is. De herhaling van de herhaling rondom sommige onderwerpen en vooral de cynische reacties op blogs en podia. Het vreet energie.

Maar de inspiratie overwint het altijd van de teleurstelling. Afgelopen week mocht ik een lezing geven 'The Audit Universe en Future of Auditing' op de TU Eindhoven. Ik hoor graag wat u ervan vindt! Gepleit voor onder andere vergaande gamification in het Accountancyonderwijs en het oprichten van brede kennisgroep rondom Petri-netten, process mining en Starreveld3.0. Het Accountancylab gaat er vast en zeker komen.

Deze maand verschijnt er ook een prachtig artikel 'Process Mining voor Auditors' in het blad Informatie. Samen geschreven met collega Angelique Koopman. Eerder dit jaar met elkaar het stuk 'SBR: The Road to Happy Land' geschreven. En de afgelopen dagen is het Tuacc-initiatief 'IT Auditing in mkb' in boekvorm verschenen! Natuurlijk is dit leuk!

Meer inspiratie afgelopen week tijdens het 28 mei-debat. Wat stroef en mat begon ontwikkelde zich richting een energievol en hoopvol debat. Na het debat met een aantal 'leiders' gesproken die ik nog niet was tegengekomen. Ik had ze die middag aangesproken op hun 'onzichtbaarheid' in de afgelopen 3-4 jaar.

Dit napraten was wellicht nog relevanter dan het debat. Ik ben hoopvol. De randvoorwaarden voor het vervolg zijn nu deels geschetst. Ik kijk uit naar de concrete invulling van de stuurgroep en de governance er omheen. Is dit positief, dan wil ik best een verdere bijdrage leveren.

Niets staat ons in de weg om positieve stappen te maken en maatschappelijk verkeer te laten zien dat we willen luisteren, vooruit willen en met concrete verbetervoorstellen willen komen. En we doen het niet voor Henk, maar omdat we het zelf heel erg graag willen!

Wat echter nog veel en veel leuker is zijn de Tuacc 2014 workshops. Maar liefst 20! Niets is leuker dan met andere liefhebbers met het vak bezig te zijn. Tuacc is nog steeds een beweging voor en door accountants op zoek naar vernieuwing, verbinding en innovatie. Voor slechts 25 euro per workshop of 300 euro voor een 'seat' (kan jij, of je collega onbeperkt naar elke workshop) organiseren wij geheel op basis van ons enthousiasme 20 geweldige workshops. Dat wij als collega's dit doen is leuk, nog leuker is dat ook niet-tuaccers zich belangeloos inzetten voor ons vak, omdat ze geloven in de inspiratiekracht van Tuacc en in kansen ons vak vooruit te helpen. Ofwel, koken met Fouk, Continuous monitoring met Gideon, Dynamisch opleiden met Coen en Data-analyse & process mining in de praktijk met ondergetekende en Wilco.

En dit is nog maar het begin! Als we als Tuacc op deze manier onze bijdrage kunnen leveren aan de inspiratie dan gaan we in 2015 naar 40 workshops!

Ofwel, doe mee, denk mee. Heeft u zelf suggesties, ambities, workshop-ideeën, laat het ons weten via Tuacc.com. Echt, leuker wordt het niet. Als dit geen succes wordt dan weet ik het ook niet meer.

Pieter de Kok, aanjager Tuacc

Wat vindt u van deze opinie?

Reageer Spelregels debat

Pieter de Kok is partner bij Coney Minds. Van 2010 tot en met 2014 was De Kok aanjager van vernieuwingsbeweging Tuacc.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.