Nieuws

Tuacc organiseert eerste 'PE-neutrale' congres voor accountants

Tuacc, de veranderingsbeweging in de accountancy, organiseert op 29 februari 2012 haar eerste 'PE-neutrale' congres met als als titel 'Busy Season Break'.

"Midden in het drukke seizoen voor accountants willen we onze collega's verrassen met een innovatieve bijeenkomst waarin wij zowel mensen uit het beroep maar ook juist daarbuiten aan het woord willen laten", aldus Pieter de Kok, initiatiefnemer en informeel voorman van Tuacc. 

Tijdens het congres worden de hervormingsplannen van eurocommissaris Barnier voor het accountantsberoep onder de loep genomen. 

De organisatoren hebben zich voor het congres laten inspireren door de zogenoemde TEDx bijeenkomsten (Technology, Entertainment, Design). Kortweg betekent dit dat in een kort tijdsbestek diverse ondernemers en wetenschappers elkaar opvolgen met presentaties die maximaal achttien minuten mogen duren. 

Voor het evenement worden geen PE-punten toegekend. De initiatiefnemers van het congres willen voorkomen, dat 'jan en alleman' zich opgeeft om zo PE-punten te verzamelen. "Wij zijn trotse accountants, met passie voor het vak en organiseren evenementen voor collega-accountants die hier ook voor staan. Het maakt dan niet uit of je wel of geen PE-punten ontvangt. Het gaat om de inhoud. Daarom een PE-neutraal event, een unicum in de accountancymarkt", zegt mede-organisator Fou-Khan Tsang, bestuursvoorzitter van Alfa Accountants en Adviseurs. 

Het Tuacc-congres 'Busy Season Break' vindt plaats op 29 februari 2012 van 15.00 tot en met 21.00 uur in het Da Vinci Theater van AFAS Software, Philipsstraat 9, 3830 AJ Leusden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.