Nieuws

CFV steunt Vestia in tuchtklachten

Vestia heeft de beslissing om tuchtklachten in te dienen tegen de controlerend accountants van KPMG en Deloitte in nauw overleg met het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) genomen en het CFV ondersteunt deze beslissing van de woningcorporatie. Dat meldt de toezichthouder op zijn website.

Het CFV vindt het van belang dat ook Vestia zelf partij wordt in de al lopende klachtprocedures tegen de controlerend accountants van Deloitte en KPMG. "Daarmee kan worden bereikt dat de Accountantskamer zo volledig mogelijk wordt voorgelicht alvorens een beslissing in de klachtzaken te nemen", aldus de organisatie. 

"Het CFV acht een dergelijk oordeel van de Accountantskamer relevant omdat de jaarrekeningen van corporaties de basis vormen voor het toezicht door het CFV op de corporatiesector. Gezien de grote maatschappelijke en financiële belangen bij een zo volledig mogelijke behandeling van de klacht, zal het CFV waar mogelijk inhoudelijke ondersteuning bieden aan de door Vestia in te dienen klachten. Het CFV wacht de beslissing van de Accountantskamer met veel belangstelling af."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.