Nieuws

VEB doet aangifte tegen Deloitte

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) doet vandaag bij het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag aangifte tegen Deloitte. Het kantoor heeft zich volgens de beleggersvereniging schuldig gemaakt aan oplichting en valsheid in geschrifte in de nasleep van de Ahold-zaak.

Strafrechtadvocaat Gerard Spong heeft namens de VEB aangifte gedaan tegen Deloitte Accountants B.V., voormalig bestuursvoorzitter Roger Dassen en voormalig hoofdjurist Sjef Evers.

Volgens de VEB heeft Deloitte geprobeerd om gedupeerde Ahold-beleggers om de tuin te leiden; toen de zaak dreigde te verjaren, heeft Deloitte beleggers die het kantoor aansprakelijk wilde stellen naar het 'verkeerde loket' gestuurd.

In 2004 veranderde Deloitte Accountants de rechtsvorm van een maatschap in een bv. De aangifte heeft onder andere betrekking op een brief van bestuursvoorzitter Dassen aan de VEB uit februari 2008, waarin hij namens Deloitte Accountants B.V. liet weten de vordering van de gedupeerde Ahold-beleggers te stuiten. Maar de bv kon de vordering niet stuiten omdat die bij de maatschap was achtergebleven, aldus de VEB.

Voor de zekerheid besloot de VEB in diezelfde maand de verjaring te stuiten bij de partners en ex-partners van de maatschap Deloitte, omdat de maatschap bij de overgang naar de bv was opgeheven. In februari van dit jaar dagvaardde de VEB de partners.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.