Nieuws

Deelsessie 'Op de bres voor kleine kantoren' (video)

Het rommelt aan het front van de mkb-praktijk. Waar liggen de verschillen en wat verwacht de accountant in het mkb eigenlijk als het om belangenbehartiging gaat? De deelsessie 'Op de bres voor kleine kantoren' op de Accountantsdag trok veel belangstellenden.

De belangenbehartigers Paul Dinkgreve (SRA), Guus Ham (Novak), Ron Weijmans (Stichting Accountantsbelang) en Dirk ter Harmsel (NBA) gingen in gesprek met de zaal. "We staan hier eigenlijk oog in oog met de belangenbehartigingsversnippering", merkte iemand op. Hoe moet die ene, krachtige stem nu vorm krijgen?

Op 1 oktober is de nieuwe Stichting Accountantsbelang opgericht, gericht op belangenbehartiging van mkb-accountantskantoren. Ondertussen onderzoekt de Novak of ook zij de rol van belangenbehartiger van mkb-leden moet versterken. De SRA timmert al jaren aan de weg als organisatie van en voor mkb-kantoren. En wat doet de NBA nu wel of niet aan belangenbehartiging?

Drie kwartier bleek te kort voor een echte discussie, maar standpunten waren volstrekt helder: de belangenbehartigers betoonden zich in elk geval erg constructief.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.