Nieuws

Reactie NBA op rapportage AFM

De NBA heeft kennis genomen van de uitkomsten van de jongste rapportage door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De constateringen van de AFM ten aanzien van de kwaliteit van wettelijke controles bij de getoetste SRA-kantoren zijn in lijn met eerdere bevindingen van de toezichthouder.

De nulmeting bij accountantskantoren met AFM-vergunning voor het verrichten van controles geeft daarmee een eenduidig beeld. 

Al eerder heeft de NBA vastgesteld dat kwaliteitstoetsingen door de AFM resulteren in fundamentele kwaliteitsverbeteringen bij de onderzochte accountantsorganisaties. Daarbij is het verheugend te constateren dat kantoren ook bereid zijn elkaar te helpen om hun kwaliteit te verbeteren.

In het kader van de kwaliteitsverbetering heeft recent al overleg plaatsgevonden tussen AFM, SRA en NBA, om passende verbeterplannen te ontwikkelen. Daarnaast is door de NBA voor 2014 een intensief kwaliteitsprogramma aangekondigd, dat controlerend accountants onder andere verplicht tot het deelnemen aan een kennistoets en een dossierreview. Ook verbetering van de communicatieve vaardigheden is onderdeel van dit verbeterprogramma.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.